Час обирати здоров'я

Вебінар щодо COVID-19 з експертами з Великої Британії

# Коронавірус

16 лютого фахівці Львівського обласного центру громадського здоров’я взяли участь у вебінарі щодо COVID-19, організованому за підтримки Посольства Великої Британії в Україні. З українського боку, організаторами виступили Благодійний Фонд "Салюс".

Головними напрямками, що обговорювалися під час зустрічі, були віддалені наслідки COVID-19, вакцинація та превентивні заходи, а також меседжі для уразливих груп.

Перша презентація (Dr. Mark Lipman) була присвячена можливим кардіоваскулярним захворюванням після перенесеної коронавірусної інфекції, зокрема тим, що розвиваються у віддаленому періоді. Було представлено результати кількох досліджень, що проводилися серед дорослих пацієнтів (даних щодо дітей все ще дуже мало) та переважно осіб, що були госпіталізовані, тобто мали важкий перебіг захворювання. Аналізуючи ускладнення, важливо відзначити, що багато пацієнтів мали кардіоваскулярну патологію до того, як захворіли на COVID-19. Це підкреслює важливість профілактики неінфекційних захворювань серед населення в плані запобігання появі віддалених наслідків.

Про неврологічні ускладнення COVID-19, зокрема інсульти, розповідала Dr. Laura Benjamin. Вона зупинилася на механізмах розвитку неврологічних розладів на фоні коронавірусної інфекції на прикладі клінічного випадку.

Dr. Ffion Carlin окреслила непрямі, непередбачувані наслідки пандемії COVID-19: перевантаження закладів охорони здоров’я, негативний вплив на світові зусилля у боротьбі з туберкульозом, зростання рівня домашнього насильства, проблема стигматизації хворих. Йшлося також про проблеми організації вакцинальної кампанії у світовому масштабі.

Питання вакцинації від COVID-19 представив Dr. Alejandro Arenas: особливості прискореного шляху розробки вакцин, клінічні дослідження та оцінка ефективності вакцин, види вакцин проти COVID-19.

Повернутись

Наша адреса

вул. Некрасова, 4,
79010, м. Львів

Гаряча лінія

09:00–18:00
+38 032 260-19-18