Час обирати здоров'я

Від COVID-19 на Львівщині вакцинували першого пацієнта

# Коронавірус

Учора, опівночі, на Львівщину прибула вакцина Oxford/AstraZeneca (Covishield) для вакцинації від COVID-19. Вже сьогодні нею вакцинували перших медиків.

Відтак, першими пацієнтами стали керівник Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко та завідувач 4-г відділення Львівської обласної інфекційної лікарні Таміла Алексанян.

"Я працюю з ковідом з березня минулого року. Бачила велику кількість пацієнтів, їх страждання та важкий стан. Бачила не одну смерть від ковіду, тому сумнівів щодо того щепитися чи ні, у мене не було", — зазначила вона.

Нагадаємо, що першочергово вакцинують працівників мобільних бригад з імунізації. Надалі на першому етапі вакцинуватимуть понад 1500 медиків, які працюють у лікарнях із хворими на COVID-19. ‼Зокрема, на першому етапі вакцинуватиме одна мобільна бригада, медики якої пройшли відповідне сертифіковане навчання в Києві щодо роботи з вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield).

"Приїхали люди, які пройшли спеціальне навчання. Підписується інформована згода, де з’ясовуються різні моменти, що свідчать про те, чи може бути людина вакцинованою, і тоді проводиться вакцинація. На мою думку, це абсолютно безпечна процедура, оскільки вакцинація однозначно не може бути гіршою, аніж сама хвороба", — розповіла про процес вакцинації Таміла Алексанян.

Медичний працівник висловила свою позицію щодо потреби вакцинації.

"Ковід забрав багато життів. Навіть ті, що легко перенесли хворобу, не можуть тривалий час повернутись до звичайного способу життя.Люди не знають, що кожен п’ятий з тих. хто переніс ковід в тяжкій формі, через пів року може знову потрапити в стаціонар з серцево-судинними чи іншими проблемами, Всіх закликаю вакцинуватись, тому що тільки так можна припинити поширення хвороби", — наголосила лікар.

Довідково:

24 лютого Україна отримала 500 тисяч доз вакцини Oxford/AstraZeneca. Вакцина Oxford/AstraZeneca (Британія-Швеція) закуплена за державні кошти. Виробляється на потужностях SerumInstitute (Індія), де має локальну назву Covishield. Також протягом першого півріччя до країни може надійти від 2,2 до 3,7 млн доз цієї вакцини у межах глобальної ініціативи COVAX, яка має на меті забезпечити країни з низьким та середнім доходом вакцинами від COVID-19. Вакцина Oxford/AstraZeneca зареєстрована в Україні 22 лютого 2021 року. Загалом в Україні заплановано п’ять етапів вакцинації.

Докладніше про вакцинацію можна дізнатися на порталі vaccination.covid19.gov.ua

(Прес-служба ЛОДА)

Повернутись

Наша адреса

вул. Некрасова, 4,
79010, м. Львів

Гаряча лінія

09:00–18:00
+38 032 260-19-18