Час обирати здоров'я

У Львові шкільних кухарів навчають готувати за оновленим меню у рамках реформи шкільного харчування

# Діємо для здоров'я

Для кухарів шкіл Львівської області відбувся тренінг з підвищення кваліфікації, організований Україно-швейцарським проєктом "Діємо для здоров‘я" у співпраці з проєктом "Cult Food".
Львів – 3-й обласний центр України, де відбувається навчання шкільних кухарів у рамках реформи шкільного харчування, що розпочалася 1 січня 2022 року.
В умовах війни складно дотримуватися здорового харчування, а тим більше навчати його принципам інших. Але від цього залежить здоров’я і добробут українських дітей.
Тому Україно-швейцарський проєкт Діємо для здоров‘я разом з командою Євгена Клопотенка продовжує навчати шкільних кухарів опановувати сучасні методи приготування їжі, знайомити з новими технологічними картками та рецептами з нового рекомендованого меню, розробленого командою проєкту Cult Food.
 
Під час відкриття тренінгу учасників привітали:
Ганна Балущак, директор Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу;
Леся Микитин, спеціаліст управління безпечності харчових продуктів Держпродспоживслужби;
Ростислав Валовий, спеціаліст управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби;
Ірина Скорбун, координаторка освітнього компоненту україно-швейцарського проєкту “Діємо для здоров’я”;
Мар'яна Служинська, директорка Львівського обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики;
В’ячеслав Шульгін, шеф-кухар;
Ірина Рудневська, фуд-продюсерка Євгена Клопотенка, головний тренер проєкту CultFood;
Ярослав Малий, менеджер проєкту CultFood.
 
Під час теоретичної частини розглядали цілі та завдання реформи шкільного харчування, пояснювали, як користуватися технологічними картками та як їх складати, розповідали про тенденції розвитку шкільного харчування в інших країнах (Велика Британія, США, Франція).
 
Практичну частину тренінгу проводили В’ячеслав Шульгін, Ірина Рудневська та Ярослав Малий. Кухарі готували страви із запропонованого меню, а тренери звертали увагу на важливі аспекти використання певних продуктів у харчуванні школярів.

Повернутись

Наша адреса

вул. Некрасова, 4,
79010, м. Львів

Гаряча лінія

09:00–18:00
+38 032 260-19-18