Час обирати здоров'я

Життя — це рух!

Чим більше ми рухаємось, тим здоровішими стаємо. Підраховано, що в середньому людина має робити 10 000 кроків за добу. І якщо раніше, до появи транспортних засобів, дотримуватися цього мінімуму було легко, то сьогодні ми все частіше віддаємо перевагу зручним м’яким кріслам наших автомобілів.

А тим часом сидячий спосіб життя — ворог номер один, який завдає найбільшої шкоди здоров’ю людини!

Коли ми довго сидимо, у нас сповільнюються обмін речовин і кровообіг, знижується м’язова активність. Кров застоюється в ногах, що може стати причиною утворення тромбів. М’язи, які не працюють, засвоюють менше поживних речовин з крові, що може негативно вплинути на вуглеводний обмін і призвести до інсулінорезистентності — провісника діабету!

Щоб цього не сталося, потрібно щодня багато рухатися. Зробити добову норму кроків не так вже й складно: просто замість поїздки у транспорті, пройдіться пішки до офісу, або вийдіть на 1-2 зупинки раніше і прогуляйтесь, замість ліфта — підніміться пішки на свій поверх.

Бути пішоходом — корисно для здоров’я! Гіппократ вважав, що користь від ходьби для людини настільки велика, що не зрівняється з жодними ліками.

Сучасні медики переконані, що піші прогулянки знижують зайву вагу. 20-хвилинні щоденні прогулянки зменшують ризик передчасної смерті на 30%. Поліпшується обмін речовин та нормалізується рівень цукру в крові. Зміцнюються кістки, м’язи, суглоби. Відбувається підвищення тонусу організму, зниження холестерину і цукру в крові Унормовується артеріальний тиск. Зменшується ризик респіраторних і серцевих захворювань. За рахунок вироблення ендорфіну (гормону щастя) поліпшується настрій. Покращується робота всіх органів, підвищується працездатність.

Достатньо 10-хвилинної прогулянки в активному темпі щодня. Медики наголошують: інтенсивність ходьби така ж важлива, як і кількість кроків.

Піші прогулянки корисні не тільки для вас, а й для довкілля. Останні дослідження довели: в українських містах найбільшими забруднювачами повітря є не промислові відходи, а саме відпрацьовані гази від автомобілів.

Прогулянки підходять всім — вони безкоштовні! Вам потрібна лише пара зручного взуття!

Go back

Наша адреса

вул. Некрасова, 4,
79010, м. Львів

Гаряча лінія

09:00–18:00
+38 032 260-19-18